• En
 • De
 • Sl
 • GOSTIŠČE

  Gostilna (tipična restavracija) ima tri dvorane s skupno 70 sedeži.

  Starinska oprema in drugi značilni predmeti poustvarjajo prijetno vzdušje, ki se v poletnih mesecih razprostira navzven, na prosto, v spokojnost parka.

  KOT DOMA

  Že takoj ob sprejemu želimo gostu nuditi vzdušje domačnosti. Za to s svojo vljudnostjo poskrbijo Tjaša in Tatjana, skupaj z očetom Avguštinom, prijaznim gostilničarjem in izkušenim someljerjem. Usklajena ubranost, ki se razteza vse do kuhinje, za kar gre zasluga vsem družinskim članom.

  ČEVLJARSKA DELAVNICA

  Za obeležitev 150 ' obletnice, se je družina odločila narediti manjši muzej oziroma čevljarsko delavnico Ivana Čuotǝvega, ki sega vsaj v leto 1870.
  V zadnjih petdesetih letih je bila delvanica v hiši zadnjega čevljarja družine Devetak: Rema, dvojček Renata, Avguštinovega očeta. Po njegovi smrti, leta 2017, je njegova družina odločila, da se laboratorij vrne na prvotno lokacijo.

  MICHELINOVA ZELENA ZVEZDA

  Leta 2023 je Lokanda Devetak prejela prvo zeleno Michelinovo zvezdico v Furlaniji Julijski Krajini. Zeleno zvezdo dodelijo restavracijam, ki sledijo nekaterim vedenjem v zvezi s tematiko trajnosti. Poleg kuhinje upoštevajo še: zeleni slog, lastna proizvodnja surovin in nabava pri manjših lokalnih pridelovalcih, trajnost ozemlja, izločanje plastike in drugih materialov, ki jih ni mogoče reciklirati, energetski vplivi, odlaganje odpadkov, pozornost do življenja zaposlenih in ustvarjanje socialnih projektov na lokalni, nacionalni in globalni ravni.

  NAŠI JEDILNI LISTI

  Vinska karta in vina na kozarec